Beleef Dans

Even voorstellen.....

 


 

Dansen is weten dat ik alleen maar wil dansen.

Dansen is voelen dat ik alleen maar wil dansen.

Dansen is wat ik wil!

Anouk Habets


 

Graag wil ik mij even voorstellen. Ik ben Anouk Habets en eigenaresse van Dansstudio Beleef Dans. Hier geef ik verschillende danslessen en workshops.

Naast de lessen bij Dansstudio Beleef Dans zijn er nog verschillende andere plekken waar ik danslessen en workshops verzorg. Voor Kaleidoscoop geef ik regelmatig dansworkshops en cursussen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Ook verzorg ik de danslessen voor het basisschoolproject Toon je Talent. Voor Kix verzorg ik regelmatig dansworkshops na schooltijd. Daarnaast ben ik betrokken bij Care to Dance?. Via deze organisatie geef ik wekelijks danslessen aan mensen met de ziekte van Parkinson. Bij Dansstudio Maastricht ben ik leidinggevende en ook hier geef ik verschillende danslessen. Tot slot word ik regelmatig benaderd voor het verzorgen van dansworkshops voor verjaardagsfeestjes of communiefeesten. 

Verder vind ik het ontzettend leuk om dansvoorstellingen/choreografien te bedenken en dansevenementen te organiseren. Zo heb ik de dansvoorstelling 'Beleef!', 'ik(k)enik' en 'Volle Maan' georganiseerd. Ook heb ik onlangs de eerste Uniek-dansdag georganiseerd. 

 

Al van jongs af aan ben ik aan het dansen. Wat met 1 uurtje in de week begon, heeft zich uitgebreid tot dagelijks met dans bezig zijn. Dansen is een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven.

Na het eerste jaar van de Fontys Dansacademie heb ik de overstap gemaakt naar de opleiding tot docent dansexpressie in Amsterdam. Inmiddels ben ik afgestudeerd als hbo docent dansexpressie. Ook heb ik door de jaren heen veel verschillende danslessen en workshops in verschillende dansstijlen gevolgd. Dit alles combineer ik in mijn lessen. Wat mij een veelzijdige docente maakt met een brede kennis van dans.   

   Dans is voortdurend in ontwikkeling en zelf vind ik het ook belangrijk om in ontwikkeling te blijven.                  Nieuwe dingen leren. Inspiratie opdoen. Ook in de toekomst zal ik mij blijven ontwikkelen op het gebied        van dans door verschillende lessen, workshops of cursussen te volgen. Je bent nooit uitgeleerd. En er              valt nog zoveel te leren en te beleven! Ook voor mij!

 

Hoe beleef ik dans?

Dansen is iets waar ik niet zonder kan. Het is iets wat ik gewoon moet doen. Een soort basisbehoefte. Dansen doet veel met mij en betekent veel voor mij. Dansen geeft mij positieve energie. Het is een uitlaatklep en soms ook een uitvluchtklep. Dansen is ook heel persoonlijk. Ik kan niet om mezelf heen. Ik dans zoals ik ben. Dat kan heel fijn zijn,maar soms ook confronterend.  

                               

Copyright 2024 Beleefdans.nl
Development by Pendo